David Willsin uusin Wunderwall, That’s just a nun with a bag of oranges (Se on vain nunna, jolla on kassillinen appelsiineja) on 1300:sta valokuvasta koostuva massiivinen installaatio, jonka avulla hän pyrkii purkamaan merkityksiä nykyaikaisesta olemassaolostamme. Laajasta digitaalisesta, yli 270 000 kuvan arkistosta valikoitu teos tuo esiin pieniä yksityiskohtia, jotka jäävät usein muuten huomaamatta: hiutuneet laastarit, öljyläikät, kuluneet patjat, hylätyt televisiot, veltot muovipussit ja unohtuneet alusvaatteet toimivat ryhminä ja osana kokonaisuutta. Kaiken joukosta voi löytää vilauksia katoavasta kauneudesta, kärkevia graffitiviestejä sekä havaita jätteen vallanneen suurimman osan kuvista.

Teoksen nimi viittaa yleisesti elämän absurdiuteen, mutta myös taiteilijan ensimmäiseen Turun-vierailuun kesällä 2012. Kaupungilla kävellessään Wills kysyi seuralaiseltaan nyt jo unohtuneen kysymyksen, jonka vastaus kuitenkin jäi hänelle mieleen: That’s just a nun with a bag of oranges. Lukuisista erilaisista kuvista ja kokemuksista koostuva Wunderwall vilisee viittauksia. Monet  niistä ovat tehokkaita, osa merkityksettömiä ja osaan on syytä suhtautua skeptisesti. Työ muodostaa mietiskelevän ympäristön, joka keskustelee rinnakkainasettelujan kautta eri teemojen ja ideoiden kanssa.

David Wills pohtii valokuvakokoelmien merkitystä ja sitä, miten niistä voi päätellä valintojamme ja niiden vaikutuksia planeettaamme. Kuvat eivät ainoastaan havainnollista kulutusmyönteisyyden rapauttavaa vaikutusta, vaan myös eräänlaista kaihoa. Ne korostavat samanlaisuuksia ja eroavaisuuksia, pohtivat nykyaikaista länsimaista elintapaa resurssien ja tuotteiden arvostuksen kautta sekä kaduilla näkyvässä vuorovaikutuksessa: tarkkailussa, flirttailussa ja huomiotta jättämisessä.

Wunderwallia tukee Shootin’ Gallery, 10 000 valokuvaa käsittävä tietokanta, johon pääsee tutustumaan taiteilijan nettisivuilla Turnstile.net.au. Sivuston blogista voit lukea näyttelyn lisäksi taiteilijan muista projekteista.

Photo Grab sunnuntaina 31.8. klo 15-18.
Tahdotko omistaa David Willsin taidetta? Tule mukaan näyttelyn päätöstilaisuuteen ja valitse installaatiosta itsellesi yhden tai useamman kuvan kotiinviemisiksi!

Alankomaissa asuva australialainen David Wills työskentelee enimmäkseen valokuvan, mutta myös piirustuksen ja installaation parissa. Hän on kiinnostunut pienistä hetkistä ja nopeasti katoavista jäljistä, ihmisen huomaamattomasta toiminnasta. Hänen työnsä pohtivat hyödyttömyyden käsitettä, perintöä sekä arkipäiväisyyttä.

David Willsin töitä on ollut esillä Hong Kongissa, Alankomaissa, Ranskassa ja Australiassa. Hän on osallistunut residensseihin Sydneyssä, Pariisissa, Dordrechtissa, Haagissa ja Fiskarsissa. Willsillä on tohtorin tutkinto Australian National Universitystä ja viimeisen kymmenen vuoden aikana hän on toiminut valokuvauksen ja taiteen teorian opettajana eri yliopistoissa Australiassa sekä osallistunut konferensseihin ja työpajoihin ympäri maailmaa

David_Wills_WUNDERWALL01